Dinsdagavond organiseerde Unizo Herentals een geslaagd bedrijfsbezoek aan Arijs NV, dé specialist in vis en schaaldieren in Klein Gent en Moerbroek.

Walter Arijs, afgevaardigd beheerder van Arijs NV en zaakvoerder van Blue Mytilus BVBA, leidde samen met z'n dochters zo'n 40 Unizo-leden rond in zijn bedrijven.

Wat ooit begonnen is met het idee mosselen te verkopen in de regio Kempen, is vandaag de dag zeer sterk uitgebreid. Arijs NV is een gespecialiseerde horecaleverancier met als motto ‘kwaliteit en service naar de klant toe’. Blue Mytilus BVBA is een nieuw afhaalcenter voor vis, schaal- en schelpdieren voor zowel particulieren als voor groothandelsklanten.

Foto boven : Levende kreeften van Arijs zijn intens mooie schaaldieren vol gastronomische verrassingen...

Unizo-werking
Unizo-voorzitter Herentals Chris Swinnen : 'We willen ook niet-leden bereiken en hen informeren wat Unizo allemaal te bieden heeft.  Dit uitzonderlijk bedrijfsbezoek  bij lid Walter Arijs en z'n sympathieke familie draagt bij tot de verfijning van onze  Unizo-werking : netwerken en informeren.'

Foto boven : Levende kreeften van Arijs zijn intens mooie schaaldieren vol gastronomische verrassingen...

Arijs blijft groeien
In de ruime winkel vind je een uitgebreid aanbod van traditionele en exotische vissoorten, levende kreeften, een enorm aanbod van dagverse vis en schaaldieren, ook o.a. gebakken vis, sushi en paling in 't groen.  Het concept komt uit Bremerhaven en is enig in België.   

In het  winkelgedeelte kan je enkel terecht met een gepersonaliseerde klantenkaart.  Langs de Arijs-website kan je die met het klantenregistratieformulier aanvragen, klik hier

Vis is gezond, Arijs speelt in op groeiende markt
Sympathieke afgevaardigd-beheerder Walter Arijs  :'Voor het winkelgedeelte  gaat het nog om een try-out om te kunnen roderen samen met onze enthousiaste medewerkers.  Later doen we natuurlijk nog een officiëel opening. Voor de groothandel openen we binnenkort een volledig geautomatiseerd afhaalcenter.

Vis is gezond en zou een vast gegeven in ons eetpatroon moeten zijn.  We willen ons marktsegment in de provincies Antwerpen, Limburg en Brabant als regioleverancier nog verder uitbreiden. Op termijn doen we ook Zuid-Nederland aan. Er zijn momenteel 2 zeecontainers scampies uit Vietnam onderweg.  Scampies blijven intens populair,' aldus Walter Arijs.

Mosselfeesten : stijgend succes, 24/24u serviceIedere vereniging organiseert wel een jaarlijks mosselfeest.  Walter Arijs : 'We kunnen tot 7 ton mosselen per weekend leveren. 100 vuren en 2.000 mosselpotten staan ter beschikking.  Met een code kunnen de organisatoren trouwens 24/24u in ons afhaalcenter terecht om extra mosselen af te halen als er plots op hun feest een tekort zou zijn.  Arijs staat voor kwaliteit én service.'

Mosselseizoen iets later
Walter Arijs : 'Het mosselseizoen zal dit jaar iets later starten, rond 15 juli.  Vandaag zijn de mosselen nog iets te klein. Wat m'n dochter op het Duitse Waddeneiland Sylt proefde, was op zijn minst gezegd veelbelovend. De mosselen moeten nog iets groeien maar in een paar dagen kan dat in orde zijn.  De smaak moet nog verder ontwikkelen.'

Nnieuws ThalsFM